Mijn leven in vogelvlucht

0-17: Leren

Ik ben geboren in de nineties en opgegroeid in de Flevopolder. Direct na het behalen van mijn vwo-diploma ging ik op avontuur naar “de grote stad” Amsterdam. 

 

18-22: Ontdekken

Ik schreef mij in voor de alles behalve unieke hbo-studie Media, Informatie & Communicatie, werkte als serveerster in een eetcafé en sloot mij aan bij een studententoneelvereniging.

Uiteindelijk hebben vier relevante mediastages en het semester aan de University of Vermont mij, in combinatie met het werken in de horeca en het acteren in theaters, tot een enthousiast, ontwapenend & daadkrachtig persoon gevormd.

 

23-24: Ervaren

Zonder plan – maar met een diploma – vertrok ik in 2013 naar Berlijn. Daar heb ik anderhalf jaar als country manager Netherlands gewerkt in de startup scene. Eenmaal terug in Nederland schreef ik mij in voor een masterstudie aan de universiteit en werkte ik als freelance marketeer. 

 

25: Realiseren

Na de pre-master nieuwe media & digitale cultuur heb ik geconcludeerd dat de geesteswetenschappen niet aan mij zijn besteed. De stap naar de arbeidsmarkt was gemakkelijk gemaakt: in augustus 2015 vond ik een vaste baan in het Nederlandse mkb. De drang naar vrijheid overwon langzaam mijn doen en laten en op mijn 26e verjaardag zegde ik daarom mijn baan op om voor mijzelf te beginnen.

 

26-27: Genieten

Nu help ik B2B-bedrijven groeien door middel van marketing, branding & geschreven content. Ik word als freelance marketeer & copywriter voor zowel korte tussendoor opdrachten als langere projecten ingehuurd. Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact met mij op.

 

28: Méér geven

Ik help – met veel plezier – bedrijven met het vertellen van hun verhaal. Maar er is meer. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die graag hun verhaal willen vertellen, maar dat niet kunnen omdat ze geen Nederlands spreken. Hoe zonde is dat?! Om mijn tweejarig bestaan te vieren heb ik daarom een onverwacht besluit genomen: ik doe nu de opleiding tot docent Nederlands als tweede taal. In juni 2019 ben ik gecertificeerd docent Nt2 en mag ik (nieuwe) landgenoten helpen met het leren van onze taal. De taal die wij zonder nadenken spreken, schrijven, aanhoren en lezen. De taal die mooier is dan hij in eerste instantie klinkt en volgend jaar uit nog meer monden komt. Ik heb er zin in!